Werk in Rotterdamse haven niet 'vies en zwaar'

In Rotterdam is er relatief veel werkloosheid. En dit terwijl ze via H@W relatief eenvoudig een baan zouden kunnen krijgen in de Rotterdamse haven.

 

Vooral in de technische en logistieke gebieden zijn er veel vacatures. Dit terwijl er volgens de gemeente Rotterdam nu meer dan 3.000 jongeren als werkloos in staan geschreven. Bedrijven zijn geinteresseerd in werknemers voor in de haven.

Maar het blijkt dat vooral jongeren een negatief beeld hebben van werk in de haven. Sommige mensen denken dat het zwaar werk is, dat ook nog eens vies is. Bij allochtone jongeren geldt dit nog sterker, omdat zij verhalen van hun ouders te horen krijgen. Uit de tijd waarin dit ook nog echt zo was.

In werkelijkheid bestaat het werk dat deze ouders vroeger deden allang niet meer. Het zware en vieze werk wordt nu uitgevoerd door vork- en reachtrucks. Helaas duurt het lang voordat een dergelijk beeld van de haven veranderd onder werkloze mensen. Een van de belangrijkste manieren om mensen te overtuigen toch te gaan werken is salaris. Wanneer mensen via H@W in de Rotterdamse haven gaan werken krijgen ze goed betaald.